Viktige ting å tenke på ved kjøp av gravstein

Det er noen ting som kan være lurt å tenke på før kjøp av en ny gravstein.

Antall navn

Det kan være lurt å tenke på hvor mange navn som skal stå på gravsteinen, også i fremtiden. Når du bestiller gravstein hos oss kan du velge antall navn som skal reserveres for fremtidig navnetilføyelse. Dersom du velger å reservere plass til fremtidige navn, passer vi på at det er plass til dette senere. Våre minste modeller har begrenset plass til inngravering, men har alltid plass til minst to navn og en minnetekst. Dersom du ønsker flere navn, anbefaler vi at du velger en større modell. Dersom du glemmer å gjøre dette ved bestilling, spør vi deg for sikkerhets skyld om dette etter at bestillingen er motatt og behandlet av oss.

Størrelse på gravsted

Gravstedets størrelse bestemmer hvor stor gravstein du har lov til å ha på gravstedet.
De fleste gravsteder har en maksimal bredde for gravsteiner på 85 cm og dybde på 60cm, dette inkluderer også bed for planting. Noen kommuner tillater doble gravsteder, her er det som regel lov til å ha to gravsteiner ved siden av hverandre. Denne bredden inkluderer også gravsteinens sokkel, som helst stikker 5 cm ut på hver side for estetiske årsaker. I noen kommuner finnes det mindre gravsteder som kun er beregnet for urnenedsettelse, her er maksimal tillatt bredde på gravsteinen ofte mindre. Dette varierer fra kommune til kommune, og vi anbefaler at du kontakter den aktuelle kirkevergen eller oss for å svar på dette dersom du ikke er sikker.

Skriftfarge

Det er ikke alle skriftfarger som kommer like godt frem på alle steinsorter. Hvit, antikhvit, grå, sølv og bladgull passer som regel best på mørke steintyper. Svart og brun passer som regel best på lyse steintyper. Ta gjerne kontakt med oss hvis du er usikker på hvilken skriftfarge som passer best til ønsket gravstein.

Valgfritt tilbehør

Minnesten.no tilbyr et bredt utvalg av valgfritt tilbehør som enkel kan velges ved bestilling av din gravstein. Likevel er det ikke alt tilbehøret som passer like godt til alle gravsteiner. Noen av våre gravsteiner er produsert med lyktehyller hvor det er enkelt å montere gravlykter, mens andre modeller ikke har dette. Dersom du likevel ønsker en fastmontert gravlykt, kan det lages plass på steinens sokkel for dette så lenge det er plass til dette på gravstedet. Ta gjerne kontakt med oss hvis dette er ønskelig.

Dersom du ønsker montert eller inngravert dekor, ber vi deg legge igjen en beskjed i kommentarfeltet når du bestiller gravsteinen hvor du forklarer ønsket plassering. Dersom du ønsker at vi finner best mulig plassering, kan du la kommentarfeltet stå tomt. Vi sender deg alltid en skisse av gravsteinen før vi starter produksjonen for din godkjennelse.

Personlig dekor

Dersom du ønsker å inngravere noe personlig, er dette fullt mulig. Ta gjerne kontakt med oss dersom dette er aktuelt.